Теслићанину потребна помоћ: Након што је звјерски претучен, бори се да сачува вид

ГС
Теслићанину потребна помоћ: Након што је звјерски претучен, бори се да сачува вид

Богдану Ракићу (20) из Теслића потребна је помоћ хуманих људи, како би спасио вид који су му оштетили злостављачи Бранко Јурић (24) и Армин Јашаревић (25), а који су га брутално претукли 1. новембра 2016. на планини Борја.

Богданова мајка Роберта Гланцер за помоћ се обратила на друштвеним мрежама.

– Никад нисам помислила да ћу на овај начин морати тражити помоћ за свог сина. Многи знају да је мој син настрадао и да има великих проблема са видом. На једно око види 20% , а на друго 10% – написала је, између осталог, Богданова мајка и замолила све хумане људе да помогну, како би њено дијете могло бити самосталано и да не изгуби вид у потпуности, пише Ало.ба.

Тада средњошколац, Богдан Ракић брутално је претучен, а нападачи су му ошишали обрве, дугу косу и браду, а затим га највјероватније аутомобилом вукли по асфалту. Том приликом задобио је веома тешке  повреде главе.

Окружни суд у Добоју је Теслићане Армина Јашаревића и Бранка Јурића  за злостављање, мучење и брутално премлаћивање суграђанина Богдана Ракића (19) правоснажно осудио на по четири године и шест мјесеци робије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана