Теслић: По 250 КМ родитељима чије дијете борави у приватном вртићу

Срна
Теслић: По 250 КМ родитељима чије дијете борави у приватном вртићу

ТЕСЛИЋ - Општина Теслић обезбиједила је 100.000 КМ из буџета за подршку раду четири приватна вртића и родитељима чија дјеца бораве у овим установама, у текућој години.

Родитељима ће за свако дијете бити рефундирано по 250 КМ на годишњем нивоу, колико износи цијена мјесечног боравка у приватном вртићу, док ће вртићи дио средстава утрошити за пројекте попут реновирања објекта или набавке помагала, саопштено је из Општинске управе Теслић.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић је, након данашњег састанка са власницима приватних предшколских установа, истакао да Општинска управа другу годину заредом расписује јавни позив за подношење захтјева за рефундацију дијела издатака за финансирање боравка дјеце у приватним вртићима јер су цијене боравка веће у односу на јавни.

У јавном позиву ће бити детаљно објашњене процедура и потребна документација за остваривање права за рефундирање, а да би родитељи или стараоци остварили право на субвенцију дијете мора да борави у вртићу најмање три мјесеца.

Општина Теслић је прва локална заједница у Републици Српској која је почела пројекат подршке родитељима чија дјеца бораве у приватним вртићима, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана