Тегелтија: Опредијељеност за европски пут уз поштовање Дејтона

Srna
Foto: Arhiva

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија пренио је министру иностраних послова Грчке Никосу Дендијасу опредијељеност институција у БиХ европском путу, уз пуно поштовање Дејтонског мировног споразума и надлежности свих нивоа власти.

Тегелтија током радног ручка у Сарајеву упознао Дендијаса о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ, те изразио задовољство интензивирањем сусрета и контаката високих званичника двије зељмље током протеклог периода, саопштено је из Савјета министара.

Он је истакао да цијени став Грчке да би европска перспектива западног Балкана требала бити приоритет, не само за њих већ и за саму ЕУ, као и напоре Грчке да нагласи значај и вриједност проширења ЕУ на регион.

Саговорници су заједнички констатовали да су односи Грчке и БиХ добри, без отворених питања, те указали на могућност повећане сарадње у областима од обостраног интереса, као што су енергетика, транспортна инфраструктура, туризам, пољопривреда, дрвна индустрија, машинска индустрија, електроиндустрија и грађевинарство.

Тегелтија је изразио очекивање да ће се континуитет пословних форума двије земље и сусрети привредника наставити, најмање једном годишње.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним темама, а Тегелтија је овом приликом захвалио влади Грчке на досадашњој помоћи и разумијевању односа у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана