Тегелтија - Нехамер: Сукоб из Украјине неће се прелити на БиХ

ртрс
Foto: ртрс

Не постоје политички разлози нити војни интереси да се сукоб из Украјине прелије на БиХ и ако неки призивају такве догађаје, изјавио је предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, након састанка са аустријским савезним канцеларом Карлом Нехамером.

Одговарајући на питање федералних медија о прелијевању ратних сукоба из Украјине у БиХ, Тегелтија је рекао да извјештаји који се шаљу о БиХ не одговарају стварном стању односа у овој земљи и због тога долази до нестабилне ситуације и додатних снага ЕУФОРА у БиХ.

- Као резултат тога добили смо додатне снаге ЕУФОРА у БиХ одлуком оних који имају право да донесу одлуку. Тада сам рекао и сада сматрам да нема потребе за додатним снагама ЕУФОРА али одлуке поштујем, оно што је за мене лично неприхватљиво да снаге ЕУФОРА патролирају испред Јавног сервиса, војска испред телевизије знате шта значи, не видимо улогу ЕУФОРА на школским игралиштима али поштујемо гарант ЕУФОРА као мира у БиХ тако да не видим никакву могућност да се та криза прелије у БиХ - истакао је Зоран Тегелтија, предсједник Савјета министара БиХ.

Аустријски савезни канцелар Карк Нехамер, прије Сарајева посјетио је и Београд.

- Разговарао сам са предсједником Вучићем и добио јасне информације да је у највећем интересу Србије да БиХ остане стабилна. Јасно је изражен интерес да се ова земља позабави привредним питањима и привредном стабилношћу и борбом против инфлације, те да се у том контексту задржи мир и стабилност - нагласио је Нехамер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана