Танацковић: Значајно би било набавити још транспорних инкубатора

Срна
Танацковић: Значајно би било набавити још транспорних инкубатора

ЗВОРНИК - Болница Зворник посједује један транспортни инкубатор који је већ осам година у употреби и било би веома значајно набавити их још путем предстојеће донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Начелник Одјељења за педијатрију Болнице Зворник Вера Танацковић рекла је Срни да је велика потреба за транспортним инкубаторима, како би неонатални транспорт пролазио што безбједније.

"Њиховом набавком обезбјеђује се сигуран, квалитетан и савремен превоз витално угрожених новорођенчади, осигурава се несметан и поуздан превоз до здравствених установа у којима ће им бити омогућена адекватна здравствена њега", нагласила је Танацковићева.

Она је додала да се тиме омогућава да те бебе одрасту у здраву дјецу, те да имају лијепо дјетињство и здрав живот.

Према подацима Породилишта, односно Болнице Зворник, од 1. јануара до 13. децембра рођене су 472 бебе, од којих је шест морало да буде транспортовано у здравствене установе терцијарног нивоа.

У породилишту Болнице Зворник у току 2021. године рођено је 567 беба, обављено је 13 пријевремених порода, док је осам беба транспортовано у здравствене установе терцијарног нивоа.

Танацковићева је истакла да се запослени у Болници Зворник захваљују Додику за организацију овогодишње донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима" јер се таквим акцијама исказује и разумијевање за потребе љекара и здравствених установа, те подршка и педијатрима и родитељима.

У Бањалуци ће, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, 26. децембра бити одржано 13. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" ради набавке транспортних инкубатора у породилиштима широм Република Српске.

Овогодишњи носиоц акције "С љубављу храбрим срцима" је Удружење педијатара Републике Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана