Талић: Нови објекат омогућава више операција

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Стављањем у функцију новог објекат ортопедије у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” у Слатини биће омогућено да ова здравствена установа повећа обим операција, финансијске приходе и скрати листе чекања, изјавио је данас директор Завода Горан Талић.

Талић је напоменуо да је објекат грађен прије 35 година, са намјеном за ортопедску хирургију, али да никад није стављен у функцију.

“Објекат је градио Милан Пердув за доктора Небојшу Поповића свјетски познатог ортопеда и освајача олимпијске медаље у рукомету. Тај објекат никад није стављен у функцију. Послије 35 година ми смо га реконструисали потпуно и сада ће практично бити у функцији”, рекао је новинарима Талић.

Он је истакао да су средства за реализацију овог пројекта обезбиједили Влада Републике Српске и Завод.

“Објекат је коштао око 38 милиона КМ, тако да смо посао успјели да приведемо крају. То је најсавременији објекат и опрема која пружа комфор како пацијентима, тако и запосленим ортопедима. Тренутно у Трапистима имамо двије операционе сале, радимо осам операција дневно. Сада имамо дупле капацитете, па ћемо моћи да повећамо обим операција”, рекао је Талић.

Он је нагласио да без конкретне помоћи предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је данас посјетио нови објекат, Завод не би улазио у овај подухват.

“Очекујем да ће ово бити почетак и да ћемо наставити радове на великом пројекту, а то је 110.000 метара квадратних објеката, 84.000 метара квадратних парковске површине и да ће, заиста, ово бити једна регионална прича”, рекао је Талић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас нови објекат ортопедије у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” у Слатини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана