Таксиста Младен пронашао новчаник пун новца и вратио га власнику: Бијели лук му помогао

ГС
Таксиста Младен пронашао новчаник пун новца и вратио га власнику: Бијели лук му помогао

БЕОГРАД - За младог таксисту из Ниша Младена Ганић није било дилеме шта треба да уради када је у свом возилу нашао остављену торбицу препуну новца. Његов гест наишао је на опште одушевљење јавности, а гомила лијепих коментара не престаје да се ниже на његов рачун.

Иако би оваква прича требало да буде сасвим уобичајена, у данашње вријеме и није баш тако. Када је млади 23-годишњи таксиста Младен Ганић пронашао торбицу пуну новца, ријешио је да уради све како би особи која га је изгубила, вратио.

- Неких два сата послије те жене која се возила, бацио сам поглед позади и видио неку црвену торбицу. Кад сам ју отворио, био сам затечен и видио сам да има доста новца унутра. Сачекао сам обавјештење од централе да видим да ли неко тражи свој изгубљен новчаник, али ништа се није десило до сутра дан - прича Младен Ганић.

Ипак, од потраге за правом особом није одустао.

- Сутрадан сам објавио на групи "Изгубљено-нађено Ниш" да сам пронашао новчаник у коме нема докумената, већ само новац, али и једна специфична ствар, без које нисам хтио да је вратим правим власнику. Само је власник знао шта је унутра - каже Ганић.

Прошло је неколико сати, када се прави власник јавио.

- Речено је шта има у новчанику. Јавила се жена, звала је централу таксија и рекла да је изгубила новчаник. Добио сам њен број, позвао сам је и нашли смо се. Новац јој је био враћен. Рекла је да јој је новац потребан за лијечење, болесна је скупља га. Мислим да свако треба да уради исто што и ја - каже таксиста Ганић.

Људи углавном не вјерују да постоји неко ко би вратио новац, па су каже, његовим поступком одушевљени.

- Честитају ми, шаљу подршку ... - каже скромно овај младић.

Иначе, тајанствени предмет који се налазио у новчанику и који је Младену послужио да нађе праву власницу био је, вјеровали или не - бијели лук!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана