Свим ученицима другог разреда основних школа на поклон књига „Моја Српска од А до Ш“

СРНА
Свим ученицима другог разреда основних школа на поклон књига „Моја Српска од А до Ш“

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поклонио је књигу "Моја Српска од А до Ш" свим ученицима другог разреда основних школа у Републици Српској поводом школске славе Светог Саве, коју ће њих око 10.000 добити до краја наредне седмице.

Књига "Моја Српска од А до Ш" кроз графике и текст прилагођен дјеци овог узраста описује важне појмове у вези са Републиком Српском, те у исто вријеме помаже дјеци да науче ћирилицу, али и више о својој отаџбини, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

"Драги ђаци, срећан вам Савиндан, нека донесе много новог знања, али прије свега радости вама, вашим учитељима и родитељима, јер су они једнако важни у вашем образовању и васпитању", наводи се у писму предсједника којим се обратио ђацима.

У саопштењу се подсјећа да је предсједник Републике поводом почетка ове школске године свим ученицима првих разреда поклонио вјежбанку "Азбучицу" посвећену, прије свега, учењу читања и писања, која на 163 странице, према најсавременијим педагошким стандардима, уводи дјецу у свијет писања и читања ћирилице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана