Сви путеви проходни, на Хан погледу 65 центиметара снијега

Срна
Foto: срна

ЗВОРНИК- Сви магистрални и регионални путеви на подручју регије Бирач су проходни, али је због снијега отежан саобраћај на превојима Хан поглед, Црни врх и Каштељ код Шековића, саопштено је данас из предузећа "Зворникпутеви".

На превоју Хан поглед висина снијега је до 65 центиметара, температура ваздуха минус пет степени Целзијусових, а на коловозу има до два центиметра угаженог снијега, без леда. На регионалном путу Шековићи-Каштељ висина снијега је око 40 центиметара. расквашеног снијега на коловозу има до пет центиметара.

Преко Црног врха, на магистралном путу Зворник-Тузла, има расквашеног снијега до два центиметра, а висина сњежног покривача изван коловоза је до 20 центиметара. Екипе "Зворникпутева" су на терену, посипају коловоз и уклањају могуће одроне. Снијега нема на путевима регије Бирач у нижим предјелима, али су коловози мокри.

Из "Зворникпутева" подсјећају возаче да на пут не крећу без зимске опреме и упозоравају на одроне, посебно у усјецима и засјецима. Дежурни пунктови "Зворникпутева" у зимским условима су на Хан погледу, те у Каракају и Братунцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана