Свештеник из Александровца истрчао маратон

ГС
Свештеник из Александровца истрчао маратон

ЛАКТАШИ - Свештеник Станко Ћелић из Александровца истрчао је маратон у Љубљани, и то за три сата, 29 минута и 55 секунди.

-Свако поред духовног треба да се посвети и тјелесном раду на себи.

Вријеме је многих болести које су узрок нашег лошег менталног и физичког стања, те је веома значајно да у свој живот уводимо здраве навике. Ову прилику користимо да позовемо све људе а нарочито младе да изаберу спорт и рекреацију, а одбаце алкохол, кладионице, цигарете и друге пороке – поручили су у Парохији Александровац.

Осим што редовно тренира трчање, свештеник Станко бави се бициклизмом i кошарком.

Резултатом на маратону у Љубљани помјерио је и личне границе.

– Осјећао сам се спреман, имао сам жељу да истрчим маратон и да помјерим границу. Задовољан сам оствареним временом, које је изнад очекивања, јер је план био да истрчим маратон за четири сата. Али, трчао сам по осјећају, дисао сам добро, откуцаји срца су били добри и тако сам наставио до краја без већих проблема – рекао је Ћелић за Српскаинфо.

Мала криза настала је око 35. километра, али и то је успјешно пребродио и истрчао цијелу дужину.

– Тијелу сада треба времена да се одмори од маратона, али наставићу да се бавим спортом. Са тренинзима не треба ни претјеривати, јер нам умјерено бављење спортом доноси добродети, а претјерано може бити штетно – говори он.

Станков дан почиње већ у четири сата.

– Послије јутарње молитве, читања Светог писма и Житија Светих одвојим око сат времена за тренинг. Своје вјернике сам навикао да се бавим физичком активношћу, имамо бициклијаду, редовно играм и кошарку, тако да за околину то није изненађујуће – испричао је Ћелић.

Како поручује, свако поред духовног треба да се посвети и тјелесном раду на себи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана