Свечана прослава Дана Телекома Српске: Компанија m:tel спона Српске и Србије ФОТО

Анита Јанковић Речевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА –У спортској дворани „Центар“ у Бањалуци вечерас је свечано обиљежен Дан Телекома Српске а тим поводом симболично је у рад пуштена нову апликација m:universe уз помоћ које млади нараштаји могу учити о српској историји и наслијеђу које су оставили наши научници, писци и умјетници.

Генерални директор ове команије Јелена Триван рекла је да су одлучили да свој дан прославе на дан када се обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

-Сматрамо да је ово најприкладнији датум за нашу фирму имајући у виду да је она мост спајања између Србије и Српске и највећа инвестиција коју је Србија имала у Српској и БиХ. У међувремену смо постали једна велика компанија са много фирми и власничким уделом у „Телекому Аустрије“ и „Телекому Подгорица“ тако да имамо разлога да славимо- рекла је Триван.

Додала је да су данашњи дан изабрали за пуштање у рад нове апликације m:universe која се покреће усмјеравањем ка заставама Републике Српске или Републике Србије.

-Хтели смо да нове генерације са лакоћом, кроз модерну технологију, уче о својој историји  и славним прецима, а да се ми подсетимо шта су нам они оставили у аманет.  Заоставштина Пупина, Тесле, Аласа, има снагу те како на темељу ње ми створимо нешто нашим потомцима- навела је Триван.

Она је рекла да им финансијски резултати које су остварили у првом полугодишту ове године дају право да верују да раде добро и да то сви препознају.

-Наша добит је 48,4 милиона у првих шест месеци, што је за десет милиона више него у истом периоду претходне године. Била је 18,4 милиона у првом кварталу, а акције на берзи сваког месеца расту, што је права реткост у оваквим финансијским условима у свету. Али то су бројеви а иза њих мора да постоји визија, идеја где желите да будете- додала је Триван.

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић рекао је да је ова компанија 2006. године кренула да се шири ван Србије и да су многи тада сумњали да ће побиједити на тендеру за куповину акција "Телекома Српске", истичући да је то тада био одличан и потпуно исправан потез.

-Драго ми је да је будућност показала да смо били у праву, јер послије 15 година „Телеком Српске“ не послује успешно само на територији БиХ, него учествује заједно са „Телекомом Србија“ у свим пројектима наше међународне експанзије- рекао је Лучић.

Он је додао да "Телеком Србија" има амбициозне и велике планове и да жели да буде компанија препозната у цијелом свијету, као и да ове године очекује да ће бити приход већи од 1,5 милијарди евра.

Предсједница РС Жељка Цвијановић присутнима се обратила путем видео-бима истакавши да је „Телеком Српске“ важан ресурс и спона Српске са Србијом.

-Много сам поносна на све оно што сте успјели урадити током претходних година. Хвала вам за ваше успјехе, то су успјеси и Српке и Србије. Надам се да ћете у наредном периоду као и до сада радити на добробити грађана обе наше земље - навела је Цвијановићева.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија истакао је да је „Телеком Српске“, односно команија „м:тел“ дио живота свих грађана Српске те да је тешко без њих замислити привредни, културни и спортски живот.

-Са сигурношћу могу рећи да сте један од телекомуникацион лидера не само у БиХ већ и у региону, што нам гарантује стабилност и сигурност у нове инвестиције које ће омогућити сваком грађанину ове земље приступ свим модерним технологијама које имају грађани Европске уније и свијета. То ће свакако допринијети привредном расту и развоју Републике Српске-казао је Тегелтија и додао да је команија „м:тел“ до сада безброј пута показала приврженост друштву и заједници у којој послује.

Присутнима се обратила и министарка за рад, запошљавање борачка и социјална питања у Влади Србије Дарија Кисић Тепавчевић која је истакла да је изузетно поносна што Српска и Србија заједнички корачају на путу будућности.

-У овој недељи када обиљежавано Дан српског јединства и заставе, заједно салавимо и наше привредне и економске успјехе- рекла је Кисић Тепавчевић и „Телекому Српске“пожељела много успјешних година, нових корисника и послова.

Обиљежавању "Дана Телекома Српске" присутовале су бројне званице из привредног и јавног живота, а у неформалном дијелу вечери наступио је Биг Бенд РТС-а и Јелена Томашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана