Све више жена обољелих од рака дојке, потребна подршка удружења

СРНА
Све више жена обољелих од рака дојке, потребна подршка удружења

БИЛЕЋА - Предсједник Удружење жена обољелих од рака дојке "Света Петка" из Билеће Наташа Савић изјавила је данас Срни да је у овој општини и околним селима све више жена обољелих од те болести, истичући да би због тога овој организацији добродошла свака врста помоћи, а највише финансијска.

"Кад је Удружење основано, у октобру прошле године на Свету Петку, имали смо 23 чланице, а сада, нажалост, имамо 50 чланица и учестало нам се придружују нове, које пролазе операције, терапије и зрачења", рекла је Савићева.

Она је истакла да међу обољелима, осим старијих, има млађих и доста жена са села.

Савићева је због тога апеловала на све суграђанке да на вријеме раде превентивне прегледе, како би спријечиле ту болест, за коју је рекла да је неријетко изазива и стрес.

Она је захвалила свима који помажу раду Удружења "Света Петка".

"Удружење нам много значи као психичка подршка, а тако можемо и финансијски да помажемо једна другој. Седмично на операције и друге медицинске прегледе од Бањалуке до Требиња иде по неколико жена, јер у Билећи можемо да урадимо само основне налазе", појаснила је Савићева.

Осим финансијске помоћи, која би има највише значила, јер је скоро 90 одсто њих незапослено или прима пензију, Савићева је навела да би им много значило да имају своју канцеларију у којој би могле да се окупљају и организују састанке.

Удружење је прикупило и средства за помоћ својим чланицама на јучерашњем хуманитарном базару, који су организовале испред Парохијског дома у Билећи, поводом божићних празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана