Све спремнo за 29. Ђурђевдански фестивал; Представљен овогодишњи програм

ГС
Све спремнo за 29. Ђурђевдански фестивал; Представљен овогодишњи програм

Радио телевизија Републике Српске 29. пут организује Међународни ђурђевдански фестивал дјечије пјесме који ће се одржати сутра у 17 часова у директном преносу на нашем програму.

На конференцији за новинаре представљен је овогодишњи програм.

Учесници су спремни, техничке припреме се приводе крају, а радости и пјесме не недостаје ни ове године на највећем регионалном фестивалу за најбољу дјечију композицију.

Традиција Ђурђевданског фестивала има не само музички карактер већ и образовни, преноси РТРС.

- За ових 29  година колико траје Ђурђевдански фестивал настојали смо неке ствари да унаприједимо, а све у циљу веће могућности да свима дамо подједнaке шансе. Тако је дошло и до гласања путем Фејсбука. Мислим да фокус фестивала не би требало да буду награде, него фокус треба да буде мјесто гдје дјеца могу да покажу своје таленте - навела је Дијана Миланковић, генерална директорка РТРС.

Ове године први пут само дјевојчице пјевају. Њих 21 из Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Србије и наравно Републике Српске и БиХ извбешће 18 композиција а најбоље ће прогласити стручни жири који чине композитори и музички радници.

Радосне због дружења са вршњацима Ђурђевданске звјездице чекају своје наступе сутра од 17 часова у директном преносу из Студија 1 РТРС-а на земаљским и кабловским каналима РТРС, али и уживо на интернет страници www. rtrs.tv као и званичном Јутјуб каналу Телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана