Све спремно за 11. Меморијални падобрански куп "Пет звијезда" у Залужанима

М. В.
Све спремно за 11. Меморијални падобрански куп "Пет звијезда" у Залужанима

БАЊАЛУКА - Све је спремно за почетак 11. Меморијалног падобранског купа "Пет звијезда" који ће овог викенда бити одржан на аеродрому Залужани у организацији Ваздухопловног клуба „Скyдиве" Бањалука.

Куп се одржава у част пет трагично настрадалих падобранаца, а такмичари из цијеле Европе одрадиће тренинг скокове.

- Долазе нам падобранци из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Аустрије, Данске, али и далеке Канаде. Надамо се да ће временске прилике дозволити да одрадимо све што смо планирали - рекао је за "Глас Српске" пилот и директор Ваздухопловног клуба "Скyдиве" Златан Црналић.

Такмичење почиње у суботу у девет и трајаће до 18.30 часова. Традиционално, у недјељу ујутро од 8.30 часова сви учесници посјетиће мјесто несреће, а биће служен  и помен страдалим члановима клуба. Од десет часова заказан је почетак скакања и проглашење побједника.

Подсјећамо, трагедију, у којој су 20. маја 2012. године погинули пилот Ален Црналић (24), дугогодишњи инструктор падобранства Немања Гороња (32), инструктор Стефан Карановић (24) и падобранци којима је то требало да буде први прави скок Никола Стевић и Срђан Косић, посматрали су родитељи и пријатељи настрадалих.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана