Све генерације уживале у ванвременским хитовима “Бијелог дугмета” ФОТО/VIDEO

Ивана Винчић
Foto: Вук Дамјановић

БАЊАЛУКА- Легендарно “Бијело дугме”, највећа рок група на нашим просторима, наступила је вечерас на “Бањалука фесту” у оквиру слављеничке турнеје поводом прославе 50 година од оснивања групе.

Концерт су почели пјесмом “Она спава” а током цијеле ноћи низали су се њихови ванвременски  хитови попут “Сви марш на плес”, “Мени се не спава”,   “Заборави ако можеш”, “Ипак пожелим неко писмо”, “Ради радио”, “Лажеш Злато, лажеш душо”, “Ево заклећу се” и многе друге, а цијели Кастел је у глас пјевао са чувеним Тифом и Аленом Ислампвићем.

Младен Војичић Тифа први је изашао на бину, поздравио Бањалучане и отпјевао неколико пјесама, након чега је на бину изашао Ален Ислампвић.

Исламовић је на концерт дошао чак на штакама, али то га није спријечило да атмосферу доведе до исијања!

- Драго ми је да смо ту вечерас,  поручио је.

Њихови текстови и мелодије препознатљиви су и омиљени међу старијом публиком која их је слушала од самих почетака, али исто тако и међу млађим слушаоцима који цијене тај непревазиђени звук који “Бијело дугме” доноси.

- Има ноћи које запамтите, има ноћи које заборавите, ја бих волио да ову памтите, рекао је на крају Горан Бреговић.

Подсјећамо, “Дугме” поводом 50 година каријере наступа у само неколико градова, а Бањалука је један од њих.

- Не славим рођендане, али 50 година Бијелог дугмета ми се некако слави. Има нешто што ми се свиђа у томе. Да након 50 година још увијек је мени лијепо да то свирам, а и да има публике коју то интересује, рекао је раније Горан Бреговић.

Бањалучани су уживали у другом дану Бањалука Феста, а сутра ће најпознатији умјетнички пар на нашим просторима Јелена Томашевић и Иван Босиљчић премијерно одржати заједнички концерт.

На крају концерта Тифа и Ален укрстили су гласове и заједно отпјевали неке од најпопуларнијих пјесама “Ђурђевдан”, “Има нека тајна веза”, “Ружица си била”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана