Сваки квадрат плаћен крвљу најбољих синова

Срна
Foto: срна

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Српски народ не смије да се дијели, мора да брани Републику Српску и да је ниједним потезом не доводе у питање, поручили су представници Борачке организације Источне Илиџе и званичници након полагања вијенаца на споменике страдалим борцима са овог подручја.

Поводом Дана Републике Српске и 30 година постојања, представници Центра за културу и информисање Источна Илиџа и Борачке организације "Илиџански борац", под покровитељством општине Источна Илиџа, положили су вијенце на Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу, а потом и на спомен-обиљежјима у овој општини, код спомен-плоче на Добрињи четири, спомен-капеле у Војковићима и спомен-обиљежје у Касиндолу. 

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић рекао је да у наредном периоду сви треба да се потруде да буду бољи чиме ће и цијела Република Српска бити боља. 

"Овдје су квадратни метри најскупље плаћени и то је за нас опомена и путоказ, један светионик на који треба да се угледамо и коме треба да идемо да би успјели да Републику Српску учинимо бољом, праведнијом и да буде мјесто за живот у коме ће сви њени становници имати једнака права без обзира гдје живјели и како се звали", рекао је Божовић. 

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације "Илиџански борац" Слободан Маунага рекао је да је 30 година Републике Српске значајни датум и јубилеј. 

"Посјетили смо Мали Зејтинлик на Сокоцу, а то је један мртви град гдје су сахрањени најбољи синови који су се борили за Српско Сарајево и Републику Српску који су након Дејтона пренесени на Соколац", подсјетио је Маунага. 

Он је напоменуо да ће вечерас бити организован ватромет на Илињачи који је стратешки положај за Источно Сарајево био и у рату и данас у миру. 

"Од 1992. до 1995. године били смо заједно и стварали и бранили Републику Српску - нисмо се дијелили и успјели смо да одбранимо ове просторе, као и оне који су након Дејтона припали Федерацији БиХ, па стога поручујемо да не дамо Републику Српску коју су створили њени најбољи синови", рекао је Маунага. 

Он је позвао српски народ да се не дијели, да брани Републику Српску и да је ниједним потезом не доводи у питање. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана