Свака уложена марка у туризам вишеструко се враћа

РТРС
Свака уложена марка у туризам вишеструко се враћа

Бришемо старе рекорде и уписујемо нове моменте у туризму који Републици Српској доноси све више прихода. Свака уложена марка вишеструко се враћа.

Отварају се нови туристички потенцијали што препознају и туристи којих је у Српској из цијелог свијета. Сви имају само ријечи хвале и обавезно се враћају.

Након четири године напорног рада пред отварањем је Ски-центар Игришта код Власенице у који је уложено 36 милиона КМ.

Огроман потенцијал за цијелу регију од Бијељине, Зворника, Власенице, Хан Пијеска и Сокоца.

Радило се по највишим свјетским стандардима. И није то само шестосједна жичара него су ту и нове инафраструктурне инвестиције, а најзахтјевније је било водоснабдијевање. Све је спремно за скорашње званично отварање.

- Седам километара је дуга траса жичаре, обогаћена около са 30 кубика језера - рекао је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

Ово је и начин да домаће становништво покрене властити посао који ће се огледати у производњи домаће хране, сокова, чајева, јер то туристи траже. Многи млади људи овдје ће добити посао.

Незаобилазна љетна дестинација је и Јахорина, која биљежи рекордне приходе, али и најуспјешнију љетну сезону.

То потврђују и многобројни туристи.

- Годианама овдје долазимо, све је лијепо уређено. Шетамо, угодна је температура и надамо се и сљедеће годидне да ћемо доћи - рекао је Анђелко Чворо, један од посјетилаца Јахорине.

Да обара све рекорде по броју туриста, показује и Бањалука.

За Европљане који овамо стижу незаобилазни су рафтинг на Врбасу, оближња сеоска домаћинства, љековите бање, али и гастро понуда.

- Туристима је интересантна ноћна вожња дајак чамцем, Кастел који је освијетљен и права вина из Крајине - каже Санела Шимун из Туристичке организације Републике Српске.

Туристи кажу да ће у Бањалуку поново доћи због њених природних љепота и кутурних садржаја.

Око 20 одсто више ноћења у односу на прошлу годину у првих седам мјесеци у Требињу. Вјерски туризам, стара архитектура, авантуризам, купалишта, одмор на пропутовању до мора, добра вина... Све то привлачи туристе из цијелог свијета.

Није фраза, већ истина да се у Требињу сваког љета тражи кревет више.

- Тражи се кревет више све од овог викенда па до краја августа. Нема слободних мјеста у хотелима, јако је мало мјеста у приватном смјештају. Сви они који желе да дођу нека резервишу преостале капацитете што прије - апелује Бојан Вучуревић, начелник за туризам, заштиту животне средине и предузетништво Града Требиња.

И сва ова прича показује да туризам Републици Српској доноси све више прихода и да се свака уложена марка вишеструко враћа.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана