Сутра углавном сунчано, послије подне постепено наоблачење

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује углавном сунчано вријеме, уз постепено наоблачење у поподневним и вечерњим часовима са мјестимичном кишом и пљусковима и дневном температуром ваздуха од 12 до 20 степени Целзијусових.

Јутро ће бити претежно ведро или уз малу облачност, а локално по котлинама и ријечним долинама са маглом која се може дуже задржати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Током дана очекује се углавном сунчано вријеме, а послије подне и увече доћи ће до постепеног наоблачења са мјестимичним условима за кишу, локално и пљускове у јужним предјелима, који би током ноћи са сриједе на четвртак локално могли проузроковати обилније падавине.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10 степени, на југу до 12, а на планинама од три степена Целзијусова.

Дуваће вјетар умјерене јачине, јужног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. Температура ваздуха у 13.00 часова: Калиновик и Невесиње 12, Билећа, Гацко, Србац, Вишеград, Приједор и Ливно 14, Хан Пијесак и Требиње 15, Соколац и Бихаћ 16, Бијељина, Мркоњић Град, Рудо, Шипово, Бањалука и Сански Мост 17, Зворник, Дрвар и Јајце 18, Мостар, Сарајево и Тузла 19, Рибник, Добој, и Неум 20, Зеница 24 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана