Сутра у свим филијалама промоција права из здравственог осигурања

СРНА
Сутра у свим филијалама промоција права из здравственог осигурања

БАЊАЛУКА - У свим филијалама Фонда здравственог осигурања /ФЗО/ Републике Српске сутра ће бити организовано дружење са грађанима ради промовисања права из здравственог осигурања, а поводом 30 година постојања ФЗО.

Представници ФЗО ће грађанима дијелити водиче о правима из здравственог осигурања, а грађани ће имати прилику да се информишу о својим правима и поставе питања, дају приједлоге, као и да наведу своје евентуалне проблеме у вези са остваривањем права, саопштено је из Фонда.

Из ФЗО наводе да је дружење са грађанима само једна од активности поводом јубилеја, те истичу да су почетком јуна за најмлађе осигуранике организовали концерт "Врапчића" у Бањалуци, а потом у неколико филијала, с циљем јачања тимског духа у организацији, организовани су и дјечији дани.

У саопштењу се истиче да су све активности ФЗО организоване због осигураника.

"Фонд ће ове године посебну пажњу посветити и удружењима пацијената који су, такође, својом активношћу и приједлозима допринијели побољшању квалитета и доступности здравствене заштите", напомиње се у саопштењу.

Дружење са грађанима биће организовано од 9.00 часова у Бањалуци /Трг Крајине/, Бијељини /градски трг/, Приједору /мали градски трг/, Источном Сарајеву /Трг Србија/, Требињу /код Туристичке организације/, Фочи /Трг краља Петра/, Добоју /центар града, испред "Конзума"/ и Зворнику /испред робне куће "Зворничанка"/.

ФЗО Републике Српске основан је 27. јула 1992. године одлуком Народне скупштине Српске, а ове године обиљежава 30 година постојања под слоганом "Снага је у солидарности".

Будући да здравствено осигурање почива на принципима солидарности, узајамности и једнакости, наглашавају из ФЗО, управо овај слоган носи у себи снажну поруку колико је важно сачувати систем који његује солидарност здравих са болесним, младих са старима и да сви имају иста права – без обзира на економски и социјални статус.

"Кроз све планиране активности намјера нам је да указујемо и јачамо свијест грађана о значају здравственог осигурања", указују из ФЗО Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана