Прњавор: Сутра светосавска забава, приход од улазница за помоћ угроженима

Срна
Foto: Фејсбук

ПРНЈАВОР - Коло српских сестара у Прњавору организоваће сутра светосавску забаву на којој ће посјетиоци куповином улазница и даровањем светосавске крофне моћи да помогну овој организацији да прикупи средства потребна за реализацију планираних активности, рекла је вечерас предсједник прњаворског Кола српских сестара Јелена Демоњић.

Демоњићева је истакла да у овој години планирају да помогну двојици демобилисаних бораца из Прњавора, а помоћ би требала да стигне и до три вишечлане породице лошијег имовинског стања.

Она је рекла да ће се та помоћ, углавном, огледати у опремању купатила за ове породице, набавци потребног намјештаја и кућне технике, а да ће дио средстава за ову намјену бити прикупљен на сутрашњој забави, која се одржава 31. пут.

“При прикупљању средстава сарађујемо са свештенством Српске православне цркве, грађанима, привредницима, организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, републичким и градским институцијама, бројним удружењима”, навела је Демоњићева.

Овогодишњи донатор крофни је пекара “Цвијета”, а дукат са ликом Светог Саве дар је Загорке Врховац.

Демоњићева је подсјетила да је Коло српских сестара прошле године на светосавској забави прикупило више од 11.000 КМ и реализовало пет већих пројеката, међу којима су били опремање четири купатила, замјена столарије, утопљавање објекта и збрињавање у стамбени контејнер.

Светосавска забава у организацији Кола српских сестара Прњавор биће одржана у хотелу “Нови национал” са почетком у 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана