Сутра суво са сунчаним интервалима, температура до 10 степени

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује суво вријеме са сунчаним интервалима, осим на крајњем истоку, гдје ће и даље бити претежно облачно.

Ујутро ће у централним крајевима и на истоку бити мјестимичних падавина, док ће дјелимично на сјеверу и сјеверозападу, а више на југозападу и југу бити сунчаних интервала, уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Током дана ће у већини предјела бити суво уз сунчане интервале и сунчано, осим на крајњем истоку, гдје се очекују слабе падавине.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до два степена, у вишим предјелима на истоку од минус осам, а дневна од три до осам, на западу и сјеверу до 10, а у вишим предјелима од минус три степена Целзијуса. Дуваће слаб до умјерен вјетар, западног и сјеверозападног смјера, а у Херцеговини јака бура која ће послије подне ослабити.

Према прогнози федералног хидрометеоролошког завода, прије подне било је претежно облачно вријеме са кишом, а на планинама и са слабим снијегом. Температура ваздуха у 13.00 часова: Соколац и Калиновик нула, Мркоњић Град један, Рибник два, Добој четири, Гацко, Рудо, Вишеград, Бијељина и Зворник пет, Бањалука шест, Невесиње, Србац и Приједор седам, Билећа девет, Фоча и Требиње 10 степени Целзијуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана