Сутра сунчано и топло, увече падавине

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра ће преовладавати топло вријеме уз сунчане периоде и постепено наоблачење са сјевера, а касније послије подне слаба киша почеће да пада и у Херцеговини.

Ујутро ће бити претежно ведро и топлије, а око ријека и по котлинама постојаће услови за формирање магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече падавине ће јачати на сјеверозападу и уз захлађење током ноћи постепено се ширити ка централним предјелима и истоку.

Уз пад температуре током ноћи на недјељу у вишим предјелима на западу ће почети снијег, а могућа је појава сусњежице и влажног снијега понегдје и у нижим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужни и југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од два до седам, у вишим предјелима од нула, а дневна од 11 до 17, у вишим предјелима од шест Целзијусових степени.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Калиновик и Чемерно седам, Соколац девет, Гацко и Хан Пијесак 10, Мраковица и Невесиње 11, Билећа и Сребреница 13, Вишеград, Дринић и Рудо 14, Сарајево, Бијељина, Зворник и Фоча 15, Мркоњић Град, Нови Град, Требиње и Шипово 16, Мостар, Рибник и Србац 17, Добој и Приједор 18, те Бањалука 19 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана