Сутра сунчано и топло, до 23 степена целзијусова

Срна
Сутра сунчано и топло, до 23 степена целзијусова

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити сунчано и топло уз температуру до 23 степена Целзијусова и развој облака током поподнева и могућност за понеки пљусак.

Јутро ће бити свјеже и претежно ведро, око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку понегдје магла. Током дана биће претежно сунчано и топлије уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.


Послијеподне доћи ће до развоја облака и могућност за рјеђу појаву краткотрајних пљускова на истоку и сјевероистоку.

Јутарња температура ваздуха биће од један до осам, на југу око 10 степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха од 18 до 23, на југу до 25, а у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У уторак, 2. маја, ујутро ће бити мање хладно са умјереном облачношћу. Током дана на западу и сјеверу претежно облачно са могућношћу краткотрајне кише или пљуска, а од централних предјела на исток и југу претежно сунчано.

Јутарња температура ваздуха од два до осам, на југу око 11 степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха биће од 17 до 22, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У сриједу, 3. маја, ујутро ће бити промјењиво облачно, а на југу ведро и сунчано. Током дана биће пријатно топло уз малу или умјерену облачност и претежно сунчано. Само на крајњем сјевероистоку уз развој облака понегдје може бити покоји пљусак са грмљавином.

Јутарња температура ваздуха од пет до 10, у вишим предјелима око два степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 25, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 4. маја, ујутро ће бити умјерено и претежно облачно понегдје са кишом на западу и сјеверу у осталим крајевима суво. Током дана врло нестабилно са честом кишом и локалним пљусковима са грмљавином у већини крајева.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 12, а дневна од 16 до 23, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјењив или јужни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Српској и ФБиХ данас је облачно, са сунчаним интервалима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана