Сутра штрајк упозорења запослених у правосудним институцијама

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Запослени у правосудним институцијама Републике Српске, односно у судовима, тужилаштвима, Казнено-поправним заводима, судској полицији и Правобранилаштву Српске ступиће сутра у једночасовни штрајк упозорења.

Из Савеза синдиката Републике Српске саопштено је да је разлог за штрајк упозорења дискриминација радника у правосудним институцијама у односу на носиоце правосудних функција по питању накнаде за топли оброк, накнаде за минули стаж и права на накнаду за регрес.

Од Владе Републике Српске радници траже и да се испоштује дио споразума од 3. јуна прошле године који се односи на повећање плата за административне раднике у правосудним институцијама Републике Српске од другог квартала ове године.

Штрајк упозорења ће се одржати у установама правосудних институција Републике Српске једночасовним окупљањем радника у за то предвиђеним просторијама институције, у периоду од 11.00 до 12.00 часова.

Републички одбор Синдиката правосуђа Републике Српске на сједници 19. септембра донио је одлуку о ступању у једночасовни штрајк упозорења који ће се одвијати у складу са Законом о штрајку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана