Сутра протестни скуп за Алексића, Лечића и Сладојевића

СРНА
Сутра протестни скуп за Алексића, Лечића и Сладојевића

ТРЕБИЊЕ - Градска Борачка организација из Требиња организоваће сутра на Тргу слободе у том граду мирни протест због одлуке Апелационог вијећа Суда БиХ да потврди пресуду којом су војвода Славко Алексић, Ристо Лечић и Душан Сладојевић осуђени на по пет мјесеци затвора због отпјеване пјесме.

Из Градске Борачке организације најављено је да ће мирни протест под називом "Само слога Србина спасава пет до 12" почети у 12.00 часова.

У најави се наводи да су протест подржале борачке организације Источне Херцеговине, гусларска друштва "Војвода Неђо Видаковић", "Војвода Лука Вукаловић", "Бијела Гора" и Удружење поштовалаца "Југословенске војске у отаџбини" Требиње.

Трећестепено вијеће Суда БиХ у децембру је потврдило пресуду којом су Сладојевић, Алексић и Лечић осуђени на по пет мјесеци затвора јер су у марту 2019. године у Вишеграду учествовали на скупу равногораца, јавио је "Бирн".

Апелационо вијеће је у јуну донијело другостепену пресуду којом је утврђено да су Сладојевић, Алексић и Лечић својим активностима на скупу равногораца у Вишеграду величали четнички покрет и Дражу Михаиловића, те починили кривично дјело "изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана