Сутра промјенљиво облачно

Срна
Сутра промјенљиво облачно

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме, те дневном температуром ваздуха од четири до 12 степени Целзијусових.

У јутарњим и пријеподневним часовима биће облачно уз слабу кишу у нижим и слаб снијег у вишим крајевима, од запада ка истоку, док ће на планинама на истоку доћи до мањег пораста сњежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана се очекује престанак падавина, па ће у послије подневним часовима бити суво и промјенљиво облачно, уз сунчане интервале.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до пет, у вишим крајевима од минус три, а дневна од четири до девет, на југу до 12, у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

Вјетар слаб до умјерен, претежно северних смјерова, послијеподне локално и јак сјевероисточни у јужним и западним предјелима.

Из Федералног хидрометеоролошког завода је саопштено да се у низинама очекује киша или сусњежица, у вишим подручјима снијег, а у другој половини дана постепено смањење облачности.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус пет, Бугојно један, Соколац два, Мркоњић Град и Сански Мост четири, Гацко, Дрвар, Ливно, Сарајево и Зеница пет, Невесиње, Србац, Добој, Приједор и Тузла шест, Мраковица, Бијељина, Рибник, Рудо, Вишеград, Зворник и Градачац осам, Билећа, Бањалука и Широки Бријег девет, Бихаћ и Столац 10, Мостар 11 и Неум 12 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана