Сутра прије подне сунчано, а потом наоблачење и киша

ГС
Сутра прије подне сунчано, а потом наоблачење и киша

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра бити претежно сунчано и топло прије подне, док се постепено наоблачење очекује у послијеподневним часовима уз кишу, пљускове и грмљавину.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, у вишим крајевима на истоку од један степен, а дневна од 16 на југозападу до 24 на истоку, у вишим крајевима од 12 степени Целзијусових.

Јутро и прије подне у већини крајева биће топло и претежно облачно, а на истоку и југозападу сунчаније, саопштено је из Рапубличког хидрометеоролошког завода.

Облачност ће послије подне захватити све предјеле, на сјеверу ће понегдје падати краткотрајна киша, док се у вечерњим часовима прво на западу, а затим и на југу очекује киша и пљускови са грмљавином, понегдје уз локалне непогоде.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужног и југоисточног смјера, а у Херцеговини и западним подручјима повремено јаки удари југа, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус три, Чемерно и Хан Пијесак 10, Гацко и Соколац 12, Сребреница 14, Невесиње 15, Шипово, Бијељина, Зворник, Градачац, Ливно, Сарајево и Тузла 16, Мркоњић Град, Рудо, Србац, Вишеград, Добој, Требиње, Бихаћ, Бугојно и Дрвар 17, Приједор, Бањалука, Неум, Широки Бријег и Зеница 18, Билећа и Фоча 19, Столац 20 и Мостар 21 степен Целзијусов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана