Сутра пријатно топло, али промјенљиво

Срна
Foto: илустрација

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се у првом дијелу дана очекује сунчано и пријатно топло вријене, а од поднева ће доћи до развоја облачности, па ће бити промјенљиво.

Послије подне и увече у централним предјелима и на сјеверу могућа је пролазна киша, локално и пљускови са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. На југу Херцеговине ће уз пролазну облачност бити сунчано током већег дијела дана.

Дуваће слаб до умјерен западни и југозападни вјетар. Минимална температура ваздуха од шест до 11, у вишим предјелима од три, а максимална од 18 до 24 степена Целзијусова. Хладније са кишом биће од сриједе, 27. априла, само ће на југу Херцеговине остати претежно суво и сунчано током већег дијела дана. Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Пролазна киша регистрована је рано јутрос. Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница два, Калиновик 13, Гацко и Ливно 14, Хан Пијесак 15, Соколац 16, Мркоњић Град и Рибник 17, Билећа, Бугојно, Неум и Широки Бријег 18, Сребреница, Требиње Груде и Сарајево 19, Рудо, Србац, Фоча, Бихаћ и Градачац 20, Бијељина, Добој, Сански Мост и Тузла 21, Бањалука, Вишеград, Нови Град, Мостар и Зеница 22, а Приједор 23 степена Целзијусова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана