Сутра претежно облачно са локалним пљусковима

Срна
Сутра претежно облачно са локалним пљусковима

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином

У првом дијелу дана у већини предјела биће претежно суво и мало топлије вријеме уз сунчане периоде, а од средине дана и током поподнева нестабилно уз честу кишу и пљускове са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Падавине ће прво почети на југу, а затим ће се ширити ка сјеверу и истоку.

Услова за локалне непогоде биће понегдје на сјеверу. Увече ће се нова падавинска зона ширити од југа ка осталим предјелима. Јутарња температура ваздуха износиће од шест до 11, на југу до 14, а највиша дневна до 20, на југу до 22 степена Целзијусова.

Вјетар ће бити слаб до умјерен у сјеверним подручјима источни и сјевероисточни, а у осталим крајевима јужни и југоисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. У Републици Српској и ФБиХ данас је било умјерено до претежно облачно вријеме, повремено са кишом.

Понегдје уз кишу регистрована је и грмљавина. Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница три степена, Чемерно осам, Соколац, Фоча и Хан Пијесак 11, Вишеград, Гацко, Калиновик, Рудо 12, Сански Мост 13, Дринић, Мраковица, Невесиње, Приједор, Сребреница и Приједор 14, Кнежево, Бихаћ, Иван-седло, Сарајево 15, Ливно 16, Билећа, Мркоњић Град и Тузла 17, Бијељина, Добој, Нови Град, Требиње 18, Зворник, Рибник, Србац, Шипово и Широки Бријег 19, Бањалука, Бугојно, Градачац 20, Неум 21, Мостар, Столац и Зеница 22 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана