Сутра почињу ауто-рели на Сутјесци и моторијада у Бањалуци

Срна
Сутра почињу ауто-рели на Сутјесци и моторијада у Бањалуци

БАЊАЛУКА - На платоу Националног парка "Сутјеска" сутра и у суботу, 29. јула, биће одржан ауто-рели, традиционална саобраћајно-превентивна манифестација за коју се до сада пријавило више од 100 такмичара.

Ријеч је о јединственом типу релија на којем ће учесници имати прилику да покажу знање из области саобраћајних правила и прописа, као и вјештине на посебно припремљеним локацијама испита спретности на Тјентишту, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске /АМС/.


Ауто-рели "Сутјеска 2023" представља комбинацију практичног и теоретског испита знања и вјештина управљања возилом, а такмичари су подијељени у групе "турист" и "спринт".

Циљ је дружење чланова АМС-а и других возача који то желе, обнова знања из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и Републици Српској, као и вожња уз поштовање саобраћајних прописа.

Организатор ауто-релија је АМС Републике Српске са 48 ауто-мото друштава.

Из АМС-а напомињу да ће у Бањалуци од сутра до недјеље, 30. јула, бити одржана Моторијада због чега ће бити обустављен саобраћај у граду.

Обустава ће бити од 17.00 часова сутра до 9.00 часова у недјељу ујутро у Улици Теодора Колокотрониса, од Булевара Цара Душана до Улице Патријарха Макарија Соколовића и у десној саобраћајној траци Улице Теодора Колоктрониса до раскрснице са кружним током саобраћаја у Улици Патре до Улице Патријарха Макарија Соколовића.

Организатор је Мото клуб "Исток" из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана