Сутра облачно са кишом

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у првом дијелу дана очекује топло, али кишовито вријеме, локално су могуће и непогоде, а потом ће уз нагло захлађење почети да пада снијег.

У првом дијелу дана биће топло, вјетровито и претежно облачно, уз кишу на југу и западу, која ће током послије поднева јачати и захватити већину крајева. Локално су на сјеверу могуће обилније падавине и локалне непогоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

До вечери ће доћи до наглог пада температуре и киша ће прећи у снијег, прво у вишим, а током ноћи са суботе на недјељу понегдје и у нижим предјелима.

Темпертура ће прије подне бити од девет до 15 степени, у вишим дијеловима од пет степени, а дневна од нула до пет, на југу до осам, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

Вјетар ће бити умјерен до јак, у Херцеговини и на планинама понегдје олујни јужних смјерова, а послије подне на сјеверу сјевероисточних смјерова.

У свим крајевима данас је преовладавало претежно облачно вријеме, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерана у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Калиновик седам, Гацко и Невесиње осам, Хан Пијесак девет, Ливно 10, Соколац 11, Билећа, Дрвар и Широки Бријег 12, Мркоњић Град, Требиње, Бихаћ и Сарајево 13, Рудо, Бугојно и Мостар 14, Фоча, Рибник, Шипово, Вишеград и Неум 15, Србац, Столац, Тузла и Зеница 16, Добој, Зворник, Градачац и Сански Мост 17, Бијељина и Бањалука 18, Приједор 19 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана