Сутра облачно са кишом

Срна
Foto: илустрација

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се у већини предјела очекује облачно вријеме са кишом и пљусковима, док ће температура ваздуха бити до 24 степена Целзијусова.

Јутро ће бити облачно и вјетровито са слабом кишом, која ће бити јача на југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. У пријеподневним часовима у Херцеговини и на југозападу преовладаваће облачно са кишом, пљусковима и грмљавином, а у осталим предјелима суво уз сунчане периоде и топлије.

Током дана, киша и пљускови захватиће већину крајева, а на сјевероистоку, у Посавини и Семберији могућа је појава јачих локалних пљускова са грмљавином. Јутарња температура ваздуха биће од четири до 10 степени, на југу до 14, а највиша дневна од 16 до 24, те у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

Дуваће умјерен до јак вјетар, јужног и југоисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница нула, Гацко, Невесиње и Соколац осам, Фоча, Калиновик, Рудо и Соколац, Ливно и Широки Бријег девет, Билећа, Хан Пијесак, Мраковица, Бугојно и Мостар 10, Шипово, Вишеград, Требиње, Груде и Сарајево 11, Мркоњић Град, Бихаћ и Јајце 12, Србац, Сански Мост и Зеница 13, Приједор, Бањалука, Сребреница, Градачац и Неум 14, Рибник, Бијељина, Зворник и Тузла 15, док је у Добоју измјерено 17 степени Целзијусових.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана