Сутра облачно са кишом, понегдје могуће непогоде

Srna
Foto: Twitter

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

У првом дијелу дана биће претежно сунчано и топло уз слабу до умјерену облачност, док ће у другом дијелу дана доћи до наоблачења са сјеверозапада које током поподнева доноси пад температуре, кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Понегдје су могући јак до олујни вјетар, град и интензивне падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Невријеме ће захватити сјеверни појас, док ће на југу и југоистоку остати претежно сунчано током већег дијела дана.

Усљед обилних падавина у Хрватској и Словенији очекује се пораст водостаја на ријеци Сави у наредном периоду.

Јутарња температура ваздуха биће од 15 до 20, у вишим предјелима од 10, а дневна од 21 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, већином јужног и југозападног смјера, а у сјеверним подручјима сјеверног и сјеверозападног смјера.

У већини крајева данас је преовладавало сунчано уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 20, Бихаћ 21, Мраковица, Нови Град 25, Приједор и Чемерно 26, Сански Мост 27, Дринић, Калиновик, Хан Пијесак и Иван седло 29, Бањалука, Соколац и Србац 30, Гацко, Рибник, Требиње, Градачац и Ливно 31, Сребреница 32, Бијељина, Добој, Билећа, Фоча, Бугојно, Широки Бријег и Тузла 33, Мркоњић Град, Шипово, Неум и Сарајево 34, Вишеград, Рудо и Зеница 35, те Мостар 37 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана