Сутра нестабилно, температура ваздуха пријатнија

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно и нестабилно вријеме са сунчаним интервалима и пријатнијом температуром ваздуха која не би требало да прелази 30 степени Целзијусових.

Ујутру и прије подне ће у источним, централним и јужним предјелима бити облачно са кишом и пљусковима са грмљавином који ће до раних послијеподневних часова постепено престати и краткотрајно ће доћи до разведравања, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне се са запада очекује ново наоблачење са кишом које ће се постепено ширити ка осталим предјелима, па ће киша и локални пљускови са грмљавином захватити већину крајева.

Дуваће умјерен јужни вјетар, локално на ударе и јак. Јутарња температура ваздуха од 14 до 20, у вишим предјелима од 11 степени, а дневна од 24 до 30, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано уз малу до умјерену облачност, а киша, пљускови и грмљавина се очекују у послијеподневним и вечерњим часовима.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 19, Чемерно 25, Бихаћ 27, Ливно 28, Соколац и Хан Пијесак 29, Гацко, Нови Град и Иван седло 31, Приједор, Дрвар и Сански Мост 32, Билећа, Требиње и Неум 33, Бањалука, Мркоњић Град и Сарајево 34, Србац 35, Сребреница, Фоча и Мостар 36, Вишеград, Зворник, Градачац и Зеница 37, те Бијељина, Добој и Тузла 38 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана