Сутра нестабилно са кишом

Срна
Foto: Танјуг

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра ће бити претежно облачно и нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, уз температуру ваздуха до 28 Целзијусових степени.

Ујутро ће бити облачно и нестабилно са падавинском зоном која се креће од запада и југа ка сјеверу и истоку, локално су могуће и интензивније падавине.

Прије подне очекује се постепен престанак падавина уз краће сунчане интервале на западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу током првог дијела дана биће промјенљиво облачно уз сунчане интервале и могућу пролазну кишу или пљусак, а од средине дана сунчаније и суво.

У ноћи на четвртак ново јаче наоблачење са запада, које ће условити кишу и пљусак са грмљавином, прво на западу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, промјенљив или сјеверних смјерова, а током вечери на сјеверу повремено и појачан.

Јутарња температура ваздуха износиће од 13 до 18, у вишим пређелима од 11, а дневна од 20 на западу и југозападу до 28 на југу, у вишим предјелима од 17 целзијусових степени.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода данас је у Српској у ФБиХ промјенљиво облачно и нестабилно вријеме, а регистровани су и локални пљускови са грмљавином.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 10, Хан Пијесак и Чемерно 18, Кнежево 19, Соколац 20, Гацко, Калиновик, Мркоњић Град и Сребреница 21, Зворник и Бијељина 22, Дринић, Нови Град и Приједор 23, Билећа, Добој, Србац и Сарајево 24, Бањалука и Требиње 25, Фоча и Неум 28, Рудо и Мостар 29 и Вишеград 30 Целзијусових степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана