Сутра нагла промјена времена: Киша, пљускови и грмљавина

Срна
Илустрација/Тпортал
Сутра нагла промјена времена: Киша, пљускови и грмљавина

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се након сунчаног и топлог пријеподнева очекује наоблачење са сјеверозапада и сјевера које ће донијети пад температуре, јаку кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Понегдје ће бити услова за локалне непогоде, јак до олујни вјетар, град и интензивне падавине, које ће обухватати сјеверни појас и постепено се током дана премјештати ка сјевероистоку, док ће на југу и југоистоку остати претежно сунчано током већег дијела дана.

Вјетар ће у првом дијелу дана на сјеверу бити слаб сјеверни, а на југу слаб јужни, док ће послије подне јачати, а при проласку јаких пљускова могући су јаки до олујни удари, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 24 степена, док ће максимална температура бити од 28 на сјеверозападу до 36 степени Целзијусових на југу и истоку.

Данас је у већини крајева било сунчано уз мало до умјерену облачност, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 17, Калиновик 26, Мраковица, Хан Пијесак и Иван седло 27, Соколац и Гацко 28, Дринић, Сребреница и Ливно 29, Билећа и Широки Бријег 30, Требиње и Бихаћ 31, Мркоњић Град, Приједор, Рудо, Неум и Сарајево 32, Бањалука, Вишеград, Нови Град, Србац, Фоча, Шипово, Бугојно и Тузла 33, Зворник, Рибник, Мостар и Сански Мост 34, Бијељина и Добој 35, те Зеница 36 степени Целизијусових.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана