Сутра мало нижа температура и пљускови

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће температура ваздуха бити мало нижа у односу на претходне врло топле дане, а могући су повремени пљускови са грмљавином, понегдје и локалне непогоде са градом.

Ујутру ће у већини предјела бити сунчано, на сјеверу и сјеверозападу умјерено до претежно облачно.

Током пријеподнева и средином дана очекује се развој облака на истоку и у Семберији уз повремене пљускове са грмљавином. Понегдје се очекују и локалне непогоде са јачим пљусковима и могућом појавом града.

Током поподнева пљускова ће бити и понегдје на западу.

На југу Херцеговине остаће претежно сунчано, на југу и југоистоку и даље веома топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од 17 до 22, у вишим предјелима од 13, а максимална дневна од 25 на сјеверозападу до 33 степена Целзијуса на југу и југоистоку.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, при пљусковима понегдје јак.

Метеоролози за уторак најављују повремене пљускове са грмљавином, од сриједе јаче падавине, понегдје и локалне непогоде, а у четвртак престанак падавина.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било сунчано, а у вечерњим часовима на истоку и сјевероистоку очекују се израженији пљускови са грмљавином, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена данас у 14.00 часова: Бјелашница 18 степени, Хан Пијесак 26, Чемерно

 

27, Калиновик 28, Гацко

 

и Соколац 29, Сребреница, Градачац, Ливно и Неум 30, Мркоњић Град, Нови Град, Србац, Бихаћ, Сански Мост и Тузла 31, Бијељина, Добој, Приједор, Рибник, Шипово и Бугојно 32, Бањалука, Рудо, Требиње, Фоча и Сарајево 33, Билећа, Вишеград, Груде, Зеница 34 и Мостар 35 степени Целзијуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана