Сутра киша, обилнија у Херцеговини и Крајини

Срна
Сутра киша, обилнија у Херцеговини и Крајини

БАЊАЛУКА - Нове падавине у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ очекују се сутра, а обилнија киша најављена је за Херцеговину и Крајину, гдје ће постојати могућност за грмљавину и појачан вјетар.

Наоблачење ће током ноћи условити кишу ујутро и током дана, повремено и са пљусковима у Херцеговини и Крајини. Могуће је да се падавине наставе и током ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеорлошког завода.

Јутарња температура ваздуха од шест до 10, на југу до 14, а највиша дневна од шест до 11, на југу до 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар, на југу више источни.

Киша се очекује и у уторак, 9. новембра, на високим планинама може провејавати слаб снијег, уз пад температуре. Ујутру ће бити кишовито и хладно, до поднева се очекује престанак падавина и дјелимично смањење облачности.

Током дана биће облачно, на крајњем југу и сјеверу са сунчаним интервалима. Увече и у току ноћи смањење облачности.

Јутарња температура ваздуха од два до шест, на југу до 12, на планинама од минус један, а највиша дневна од три до девет, на југу до 14, на планинама од нула степени Целзијусових.

Промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме очекује се у сриједу, 10. новембрам када ће ујутру бити хладно и магловито. У јужним крајевима могуће је више сунчаних периода.

У четвртак, 11. новембра, на сјеверу ће бити углавном облачно, јужније са сунчаним периодима и мало топлије.

Јутарња температура ваздуха оба дана ће бити од два до шест, на југу до 10, на планинама од минус један, а највиша дневна од седам до 12, на југу до 17, на планинама од честири степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је по котлинама и уз ријечне токове било магле и ниске облачности, док је у осталим крајевима претежно сунчано.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Мркоњић Град седам, Сребреница осам, Сарајево, Бијељина, Добој, Градачац и Бјелашница девет, Нови Град и Зеница 10, Бихаћ и Сански Мост 11, Бањалука, Бугојно 12, Соколац 13, Чемерно и Хан Пијесак 17, Мостар 19, Ливно и Неум 20, Билећа 21, Груде 24.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана