Сутра и до 40 степени, краткотрајно освјежење тек у четвртак

Срна
Сутра и до 40 степени, краткотрајно освјежење тек у четвртак

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федрацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује сунчано и веома топло вријеме, уз највишу дневну температуру и до 40 степени Целзијусових.

Ујутру, али и током ноћи у већини предјела очекује се тропска ноћ, минимална температура биће изнад 20 степени, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар слаб и променљив, послије подне слаб до умјерен западни.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 24, у вишим предјелима од 15 степени, а максимална дневна од 35 до 40, у вишим предјелима од 30 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас је у БиХ било сунчано.

Температура измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 20, Чемерно 28, Калиновик, Мраковица, Соколац и Хан Пијесак 30, Гацко 31, Ливно 32, Сарајево, Неум и Сребреница 33, Тузла, Билећа и Мркоњић Град 34, Бијељина, Нови Град, Рудо, Србац и Фоча 35 степени Целзијусових.

У Бањалуци, Требињу, Приједору, Добоју, Вишеграду, Широком Бријегу и Рибнику данас је измјерено 36 степени, у Бихаћу 37, а у Мостару 39 степни Целзијусових.

У уторак, 18. јула, и даље ће бити сунчано и врло топло, али је у централним предјелима и на истоку могућ дневни развој облака и краткотрајни пљускови.

Максимална температура ваздуха биће од 33 до 39, у вишим предјелима 29 степени Целзијусових.

У сриједу, 19. јула, очекује се врло топло вријеме. Касније послије подне, увече и у ноћи могућа је повремена киша и пљускови са грмљавином. Понегде ће бити и локалних непогода из могућу појаву града и јаког вјетра.

Максимална температура биће од 35 до 40, у вишим предјелима 30 степени Целзијусових.

У четвртак, 20. јула, на југу и југоистоку сунчано и врло топло вријеме. У осталим предјелима могућа је мало нижа температура него претходних дана. Током дана очекују се повремена киша и пљускови са грмљавином.

Максимална температура ваздуха биће од 30 до 39, у вишим предјелима 27 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана