Шупут директор Винер осигурања

М. М.
Шупут директор Винер осигурања

Бањалука - Управни одбор "Винер осигурања" Бањалука именовао је јуче Срђана Шупута за генералног директора овог осигуравајућег друштва.

Шупут напушта Комерцијалну банку Бањалука чији је директор био од њеног оснивања у РС у септембру 2006. године. Функцију генералног директора "Винер осигурања" Шупут би требало званично да преузме 8. августа.

- У складу са принципима стратегије  у вези са ослањањем на локални менаџмент и према раније прецизираним плановима, Управни одбор је донио одлуку о проширењу броја чланова управе компаније са новим чланом који ће бити ангажован на реализацији амбициозних планова које групација има за компанију "Винер осигурање" и цјелокупно БиХ тржиште. "Вијена иншуранс група" као једини акционар "Винер осигурања", чврсто вјерује у велики потенцијал тржишта осигурања БиХ. Нови тим способан је да понуди висококвалитетне услуге, да буде поуздан партнер клијентима и да повећа учешће компаније на тржишту осигурања - саопштено је из "Винер осигурања".

Челна позиција у "Винер осигурању" је упражњена од 31. децембра прошле године, када је Мирослав Мишкић споразумно напустио ту осигуравајућу кућу и од тада је вршилац дужности генералног директора био члан управе Горан Мандић. Мишкић је у међувремену именован за вршиоца дужности директора предузећа "Путеви Брчко".

Портал "Цапитал.ба" објавио је да ће Шупут морати напустити Управни одбор Агенције за осигурање РС. Његовим одласком Агенција за осигурање остаје без Управног одбора, односно без кворума за одлучивање. Од пет чланова Управног одбора, Шупут је био трећи који је био у пуном мандату. Два члана нису именована иако је још 11. новембра прошле године Министарство финансија РС расписало и спровело конкурс. Народна скупштина РС на сједници одржаној 6. априла није именовала нове чланове, јер предложени кандидати Горан Рачић и Ранко Мијић нису добили довољан број гласова посланика. Министарство финансија РС сада мора расписати нови конкурс да би биле попуњене позиције предсједника и два члана Управног одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана