Supernova омогућила праксу за добојске средњошколце

Supernova
Supernova омогућила праксу за добојске средњошколце

Као резултат добре сарадње и недавно потписаног уговора између Supernovе и Саобраћајне и електро школе у Добоју ученици поменуте средњошколске установе моћи ће да обављају праксу и стичу нова знања у овој телекомуникационој компанији.

Уз менторство искусних радника из Supernovе шест ученика ће у наредном периоду имати прилику да се упозна са пословним процесима и алатима из области телекомуникација.

Ова школа изњедрила је генерације изузетних инжењера и интелектуалаца, па је очекивање ментора али и ученика да ће им ова пракса бити добар темељ у даљем напретку и усавршавању.

Прије почетка праксе ученицима је представљена организација и систем рада Supernovе, политика и иницијативе послодавца у области људских ресурса и друштвене одговорности, као и најзначајније активности у претходном периоду.

Осим теоријских цјелина из телекомуникационих области, пракса укључује и упознавање са уређајима који радници користе приликом обављања посла, али и теренски рад како би се стекла потпуна слика о свим изазовима и љепотама овог посла.

- Након обављене праксе, ђаци ће бити обогаћени практичним искуствима ИКТ професије и оснажени да их примијене гдје год буду одлучили да наставе свој рад и усавршавање- казали су из Supernovе.

Из ове компаније наглашавају да ће увијек бити подршка младима у стицању праксе и додатних знања како би спремно дочекали будуће изазове и прва радна искуства

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана