Супер људске приче из Бањалуке: Виктор Глишић – чудесни мали херој

Supernova
Супер људске приче из Бањалуке: Виктор Глишић – чудесни мали херој

Виктор Глишић је дјечак који је од првог дана свог живота показао да је велики борац. Рођен пријевремено, у 25. недељи трудноће и са само 770 грама, Виктор је својом невјероватном снагом и издржљивошћу успио да побиједи све препреке. Оправдао је своје име и доказао да је прави херој, због чега се дирљива прича о Викторовој храбрости и љубави, коју је прослиједила његова мама Јелена нашла међу награђенима у оквиру конкурса "Супер људске приче".

Викторов долазак на свијет био је изузетно тежак. Умјесто у топлом загрљају родитеља, прве мјесеце свог живота провео је у инкубатору. Сваки његов удах био је за његове родитеље дар и права побједа. Међутим, Виктор их је тада, како кажу, научио да уз вјеру и оно што изгледа немогуће може постати могуће.

– Сви смо се тада нашли у агонији. Нико није вјеровао да ће уопште бити позитивна прича. Стрепња и страх били су наша свакодневница. Међутим, дан за даном, Виктор је показао да је борац и побједник – рекла је кроз уздах Јелена, присјећајући се самог рођења свог сина.

Данас је Виктор један веома срећан и испуњен 11-годишњи дјечак, који иде у пети разред Основне школе "Иво Андрић". Весео је и радознао. Највише воли да игра фудбал, а недавно је кренуо и да похађа курс енглеског језика. Његова упорност и храброст инспиришу његове пријатеље и познанике.

– Срећа и понос. То је наш Виктор – истакли су његови родитељи, приликом уручивања награде и додали да је пројекат "Супер људске приче" право освјежење у мору негативних вијести, јер осветљава позитивну страну друштва.

Један од циљева пројекта "Супер људске приче" који реализује компанија Supernova управо је то – пронаћи и представити талентоване, инспиративне и храбре појединце који својим дјеловањем мијењају животе других на боље, чинећи наше окружење љепшим мјестом за живот.

Виктор је свакако доказ да, без обзира на све изазове, живот може бити чудесан. Његова прича је извор инспирације, снаге и наде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана