Супер људске приче из Бањалуке: Даниел Менићанин – таленат који спаја науку и музику

Supernova
Супер људске приче из Бањалуке: Даниел Менићанин – таленат који спаја науку и музику

Спајајући своју љубав према технологији и умјетности, Даниел Менићанин је доказао не само да ствара, већ и да инспирише позитивне промјене у друштву и индустрији, због чега је прича о овом младом и успјешном иноватору и музичару, коју нам је прослиједила Јелена Радановић, награђена у оквиру конкурса „Супер људске приче“ у организацији компаније Supernova.

Даниел је свој пут ка успјеху започео још у Средњој музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци, гђе је показао неизмјерну љубав према музици и свирању. Након завршетка средње школе, наставио је образовање на Академији умјетности, гђе је такође бриљирао. Његова жеља да пренесе своје знање младима који дијеле исту страст, одвела га је и до оснивања удружења грађана “Акордеон”. Ово удружење није само окупило младе хармоникаше, већ је створило Ђечији оркестар који је до сада наступао на бројним хуманитарним догађајима.

Након успјеха у музици, Даниел је своју пажњу усмјерио ка развоју иновација и технологије. Као студент Факултета информационих технологија, активно и успјешно ради на различитим пројектима. Један од њих је “РЦ платформа контролисана помоћу ПлаyСтатион 4 контролера”, која је осмишљена са циљем да помогне ђеци са потешкоћама у развоју. Његов рад прошао је веома запажено.  Освојио је награде на великом броју фестивала и стручних конференција. Почетком ове године уручена му је златна медаља на INN&TECH конференцији у Сарајеву и за иновацију “Развој софтвера за CNC хидрауличне пресе”, а недавно је добио и Плакету града Бањалука, што му је, како каже, огроман вјетар у леђа и мотивација за даљи рад у науци, култури и образовању.

– Нисам ангажован само у домену науке. Не, ја се бавим и музиком и науком, које једна другу надопуњу и никада не бих могао да бирам само једну од те двије области – рекао је кроз осмијех Менићанин, након што му уручили награду испред наше компаније. Нагласио је да му веома значи сваки вид подршке, те да је пројекат „Супер људске приче“ заиста одличан јер пружа инспирацију и промовише појединце који својим радом остварују позитивне промјене и резултате..

 

Мотивација је, како истиче, кључна за сваки успјех, у шта се и сам најбоље увјерио, јер је, како каже, у основној школи био прилично лош ђак.

– Нећете вјеровати, али ја сам у основној школи био тек добар. Тројка. Наставници које сам имао, једноставно нису ме разумјели. Спутавали су ме на неки начин и нисам имао жељу да се искажем. Тек у средњој музичкој, коју сам уписао код једног дивног професора Александра, који ме је водио четири године, постао сам оно што сам и данас – рекао је Менићанин.

Прича о Даниелу Менићанину је подсјетник да су снага воље и подршка околине кључни за постизање успјеха, те да свако има прилику да својим радом обликује бољу будућност.

На конкурс “Супер људске приче” у организацији компаније Supernova пристигао је импресиван број прича од стране аутора који су са поносом представили своје јунаке и свакодневне мале хероје.

 

Циљ овог пројекта јесте да се пронађу и представе талентовани, инспиративни, храбри и хумани људи, који својим понашањем мијењају животе других на боље, а наше окружење чине љепшим мјестом за живот.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана