Шумско газдинство “Романија” у врху по успјешности

Srna
Foto: srna

СОКОЛАЦ- Шума је веома значајан ресурс за општину Соколац и шире подручје Романије, које има развијену дрвну индустрију, а соколачко Шумско газдинство је у врху по успјешности у "Шумама Републике Српске", рекао је данас помоћник министра за ресор шумарства и лова Српске Горан Зубић.

Зубић је истакао да о том успјеху Шумског газдинства "Романија" говори извјештај о извршењу производно-финансијског плана за Јавно предузеће "Шуме Републике Српске" за прву половину године, те додао да је соколачко газдинство значајно премашили динамички план производње.

Он је навео да ово газдинство из године у годину остварује боље резултате, те указао на важност да шумско газдинство добро функционише јер је на њега ослоњено више институција, привредних грана и значајан број радника.

Зубић је навео да је "Романија" окосница у овом крају, самим тим што запошљава више од 370 радника, те тако чини ово газдинство највећим послодавцем на подручју Сокоца.

Он је додао да ово газдинство запошљава и највише радника у односу на друге организационе дјелове "Шума Српске".

Зубић је данас присуствовао радничким спортским играма овог газдинства на Копиту код Сокоца, оцијенивши да су радничке игре показатељ добре међусобне толеранције и слоге, поштовања радника и менаџмента и обрнуто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана