Шумарски факултет низом активности обиљежио Дан шума

ГС
Шумарски факултет низом активности обиљежио Дан шума

БАЊАЛУКА - Шумарски факултет Универзитета у Бањалуци обиљежио Свјетски дан шума, 21. март, посјетом средњим школама и садњом садница у кампусу у сарадњи са “Шумама Републике Српске”, ресорним Министарством и уз посјету ученика Политехничке школе из Бањалука.

Декан Шумарског факултета Војислав Дукић рекао је да су овај факултет, ресорно министарство и партнери из области шумарства израдили мастер план заштите шума и да је установљено да је пошумљавањем захваћено 90 одсто засађених шума у односу на 10 одсто листашица.

-.У наредном периоду тај однос мора се смањити у корист листашица које би требало да чине око 50 одсто шума Српске – нагласио је Дукић.

Директор Политехничке школе Санела Праштало изразила је задовољство што су ученици данас били дио ове активности поводом Свјетског дана шума јер је средња школа неизоставна карика у ланцу образовања квалитетног и стручног кадра у овој области.

Напоменула је да у овој школи образују ученике у струци шумарство и обрада дрвета за два занимања, шумарски техничар и техничар за обраду дрвета CNC.

Према њеним ријечима, ученици показују велику заинтересованост и опредјељују се за ова занимања, а нуди им се могућност наставка образовања на Факултету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана