Шулић: Српска не одустаје од руског тржишта

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАНЈАЛУКА - Република Српска и Свердловска области у Русији имају много простора за сарадњу у трговини и туризму, али и у другим областима и на томе треба радити, речено је данас на састанку у Бањалуци представника Српске и руске области.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да, без обзира на дешавања у Украјини, Српска неће одустати од руског тржишта.

“Виђећемо како да отворимо нове путеве, комуникације како би робе из Српске стигле у Руску Федерацију. Разговарали смо и о отварању руских фирми у Српској јер је Република Српска отворена и за фирме са истока и запада”, рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је позван да до краја године посјети ову руску област, те да се на томе ради као и на промоцији туризма и међусобне трговинске размјене.

“Важно нам је да додатно уложимо у маркетинг управо у једну од највећих области у Руској Федерацији када је ријеч о туристичким потенцијалима”, истакао је Шулић.

Министар међународних и спољноекономских веза Свердловске области Вјачеслав Јурјевич Јарин рекао је да је Влада ове руске области отворена за све приједлоге Српске о сарадњи у свим сферама.

Он је позвао представнике компанија из Српске да посјете Свердловску област и да се упознају са њеним привредним потенцијалима, посебно у области металургије и машинства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана