Шулић: Сеоски туризам једна од највећих развојних шанси

Срна
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је за туризам у Српској, која је богата нетакнутом природом, одличним домаћинима и савршеном гастрономском понудом.

Шулић, који је данас посјетио Етно-кућу “Буба” у Прибинићу код Теслића, рекао је да је у ранијем периоду препознат потенцијал сеоског туризма због чега се новим законом приступило и категоризацији сеоских домаћинстава како би та понуда била на још вишем нивоу.

Он је истакао да је етно-село у Прибинићу једна од лијепих туристичких понуда не само за Теслић, већ и за Републику Српску, и најавио да ће Министарство трговине и туризма наставити да ради на промоцији свих потенцијала.

“Република Српска има прелијепе пређеле и драго ми је што смо овђе”, нагласио је Шулић.

Власник Етно-куће “Буба” у Прибинићу Миленко Бубић рекао је да се од српског туризма може живјети, али да изискује стална улагања и да у том правцу наставља проширивати објекат градњом конака.

Бубић је навео да је на објекату, који је отворио 2021. године, радио 12 година као инвеститор, извођач радова и пројектант.

Бубић, који је завршио политичке науке, а почетком 2000. године добровољно напустио Министарство унутрашњих послова Републике Српске, рекао је да воли природу и природна богатства прибиничког краја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана