Шулић: Рјешавати проблеме младих

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је данас у Бањалуци да органи Српске стално траже одговарајуће начине и моделе да унаприједе положај младих и задрже их на овим просторима, нудећи им квалитетно запослење, те рјешавање стамбеног питања и других проблема са којима се суочавају.

Шулић је на конференцији за новинаре, одржаној послије састанка са руководством Омладинског савјета Српске у просторијама Народне скупштине, навео да представници овог савјета имају прогресивне идеје, те да је с њима разговарано о проширењу сарадње.

"Можемо најавити и да ћемо 12. августа, поводом Дана младих, отворити врата представницима Савјета да разговарамо о свим важним темама које се односе на младе у Српској", изјавио је Шулић.

Он је рекао да Савјет има своје представнике у појединим одборима Скупштине, те да је разговарано и о томе да они унаприједе рад ових скупштинских тијела.

Шулић је рекао да су неумјесне и несмотрене изјаве појединих политичара у БиХ да младе који одлазе треба замијенити роботима.

Предсједник Савјета Младен Пјевчевић рекао је да ће се са представницима Скупштине и извршних власти разговарати о запошљавању младих и слично у оквиру реализације омладинске политике Српске од 2022. до 2026. године.

"Покушавамо повезати младе са локалним и републичким институцијама Српске и настојимо да поправимо њихов положај да би они остали у Републици и овдје градили своју будућност", рекао је Пјевчевић и додао је на том плану позитиван Владин пројекат "Стартап Српска".

Он је оцијенио да је састанак са Шулићем био продуктиван, те да је на плану сарадње договорено да се и у наредном периоду организују посјете младих да би се младима приближио рад највишег законодавног тијела Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана