Шулић: Привреда жила куцавица Српске

СРНА
Шулић: Привреда жила куцавица Српске

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је данас отворени Сајам предузетништва жена у Бањалуци врло значајан догађај јер је привреда жила куцавица Српске.

Шулић је изразио задовољство што жене у претходним годинама у све већој мјери преузимају руководећа мјеста у фирмама, али и оснивају своја привредна друштва.

"Жене су како стуб породице тако и стуб Републике Српске", истакао је Шулић новинарима у Бањалуци прије отварања Сајма. Он је навео да ресорно министарство и Влада Републике Српске помажу жене у привреди те да ће то и наставити радити. Секретар Привредне коморе Републике Српске Драгана Кокот рекла је да су данас организовали и шесту Конференцију предузетништва жена.

"Ове године посвећена је одрживости пословања јер Привредна комора Српске настоји информисати наше чланице о захтјевима који све интензивније долазе из ЕУ у смислу одрживости пословања, доказивања поријекла енергије, поријекла репроматеријала и заштите на раду", рекла је Кокотова додајући да су ти захтјеви битни уколико предузећа желе извозити у земље ЕУ.

Она је навела да на Сајму у Привредној комори Српске учествују 23 привредна друштва из области прераде хране, винарије, дестилерије, представници туризма, заштите интелектуалних права и информационих технологија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана