Шулић открио којим производима ће бити снижене цијене у Српској

ГС
Шулић открио којим производима ће бити снижене цијене у Српској

БАЊАЛУКА - Листа производа који ће бити снижени у Републици Српској, односно чија ће маржа од 9. октобра бити нула одсто, полако поприма свој облик.

Иако још није коначно дефинисана, на том списку, како је потврдио министар трговине и туризма РС Денис Шулић, дефинитивно ће се наћи тиролска кобасица, мајонеза, зачини, пилећа паштета, као и детерџенти за суђе одређених произвођача.

У току су преговори са добављачима, али и трговачким ланцима који ће учествовати у овом другом кораку кампање "Друштвено одговорни" која започела још прије три мјесеца.

Коначна листа производа требало би да буде утврђена до краја наредне седмице.

"Пилећа паштета ће бити набавна цијена 58 фенинга. Дукат иде са детерџентима за суђе чија ће бити набавна цијена марку, 1,15, а била је набавна цијена 1,70 и тренутна је 1,70 прије снижавања. Имамо значајне те податке, а и остали нам их достављају. Са добављачима и произвођачима ћемо комуницирати да они своје производе које су одлучили да снизе шаљу само друштвено одговорним тржним центрима, онима који су дио кампање", каже Шулић за УНА портал.

До сада се кампањи Министарства трговине придружило девет добављача, а учешће је потврдило и више од десет трговачких ланаца.

А, премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће од 1. октобра појефтинити велики број намирница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана